Wijken in Parijs, waar ga je heen?

Notre Dame

Parijs bestaat uit wijken, die we arrondissementen noemen. Die bezoek je niet in één dag. Waar ga je dan wel heen. Dat is blijft persoonlijk. Aan te raden is om zeker wanneer je voor een paar dagen gaat een plan te maken wat je allemaal wilt doen. Zo gaat er geen kostbare tijd verloren en kun je je dagen efficiënt en relaxed indelen.

Hoe kun je alles uit je stedentrip halen? Ga je voor de iconische plekken of durf je ook tijd vrij te maken voor andere bezienswaardigheden. Als het je eerste bezoek aan Parijs is, kan ik me voorstellen dat de Eiffeltoren en de Notre Dame hoog op je verlanglijstje staan. Daarna heb je wellicht zin om wat meer te dwalen en ook een zijweg in te slaan. Je zult verstelt staan. In Parijs is bijna iedere straat en gebouw mooi.

Het hart van de stad is het 1e arrondissement. Iedere wijk heeft zijn eigen sfeer en bezienswaardigheden. Ik heb er een aantal voor je opgeschreven.

🖤 Le Marais

De plek voor street food, de leukste vintage boetieks, theesalons en geweldige kunstgalerijen te bezoeken. Je vindt hier o.a. Le Marché des Enfants Rouges. Het is een must-see in de Marais. Deze markt wordt bezocht door passerende toeristen als locals. Het werd opgericht in 1615 en is de oudste foodmarkt in de hoofdstad. Naast de groente- en fruitstalletjes, de vismarkt en de slagerij vind je hier het neusje van de zalm van street food van over de hele wereld.

Je vindt in de Marais ook slechts op 5 minuten van elkaar hypermoderne kunstgalerijen. Zoals Karsten Greve, 5 rue Debelleyme en Perrotin aan 76 rue de Turenne. Als je toch hier bent, is het ook leuk om Atelier Tulipe op nummer 44 te bezoeken.

Hou je van vintage shopping, dan is Vintage Paris zeker de moeite waard om te bezoeken. Dit adres, dat veel bezocht wordt door actrices, stylisten, zangeressen en fashionista's, is het populairste adres van heel Parijs als het om vintage shoppen gaat. Kortom, de winkel die je niet mag missen als je onvoorwaardelijk fan bent van luxe vintage. 97 rue Vieille de Temple.

🖤 Saint-Germain des Prés

Een kunstzinnige wijk vol charme, op slechts een steenworp afstand van de kerk Saint-Germain-des-Prés en de grootste literaire ontmoetingscafés van de hoofdstad .

Iconische terrassen zoals La Société, Les Deux Magots en Ralph’s je vindt ze in Saint-Germain des Prés. En in dit rijtje mag Café de Flore natuurlijk niet ontbreken. Wandel langs de met bomen omzoomde kades, trakteer jezelf op een kunstzinnig bezoek in een trendy galerie, pas dat ene jurkje in een mooie boetiek. Er komt geen eind aan een wandeling in Saint-Germain des Prés.

Relais de L’Entrecôte. Ben hier zelf nog niet geweest, omdat ik geen vleesliefhebber ben. Het Relais de l’Entrecôte dankt zijn reputatie aan een unieke formule: een groene salade met walnoten, gevolgd door een extra malse entrecote en zijn beroemde geheime saus, vergezeld van heerlijke zelfgemaakte pommes allumettes (super dunne frietjes).


🖤 MontMartre (zie ook het magazine over Montmartre met tips)

🖤 Quartier Latin

🖤 Notre Dame

🖤 Les Halles


Merci Conceptstore in Le Marais

Merci Conceptstore in Le Marais

Vorige
Vorige

5 redenen waarom jij in de lente naar Parijs wil

Volgende
Volgende

Straten van Parijs