5 redenen waarom jij in de lente naar Parijs wil

Heerlijk er even tussenuit na de winterdip. Grijze grauwe dagen worden stilletjes aan vervangen door dagen dat de zon achter de wolken vandaan komt en de vogels laten ook van zich horen. Zo gezellig, vol energie spring ik mijn bed uit. Als je het mij vraagt is iedere maand oké om naar de lichtstad af te reizen. De lente is wel heel fijn om de stad te bezoeken. Vanuit Nederland is Parijs ook bijna om de hoek, dus wat let je?

Genoeg te doen in Parijs. Dompel je onder in een oase van cultuur of ga struinen door de straten en ontdek de gezellige cafeetjes en bistro’s.

Naast het milde weer zijn er genoeg andere redenen om jezelf onder te dompelen in het Parijse leven. In de lente is het weer in Parijs over het algemeen mild en aangenaam. De temperaturen stijgen gematigd en het is vaak zonnig, waardoor het perfect is om te wandelen en de stad te verkennen zonder te worden overweldigd door de hitte van de zomer of de kou van de winter.

Bloesems en bloemen

De lente brengt een explosie van kleur in Parijs met de bloeiende bomen en bloemen overal in de stad. De parken, zoals de Tuileries en de Jardin du Luxembourg, zijn prachtig versierd met bloeiende planten en struiken, wat de stad een betoverende uitstraling geeft. Hou je van fotograferen of wil je je socials overstelpen met bloesemfoto’s? Dit zijn de plekjes om bloesems te fotograferen.

Minder druk

In vergelijking met de zomermaanden is het toerisme in Parijs in de lente vaak iets rustiger. Ik heb weleens gelezen dat het in de zomer drie keer drukker is dan bijvoorbeeld in de winter. Hierdoor kun je de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre-Dame met minder drukte bezoeken, waardoor je meer kunt genieten van je ervaring.

Terrasjes en cafés

De Parijse cafés en terrassen komen in de lente tot leven. Het is heerlijk om op een zonnige dag te genieten van een café au lait of een glas wijn op een terras langs de Seine of in een schilderachtig steegje, terwijl je geniet van het levendige straatbeeld van de stad.

Lente-evenementen

Parijs heeft in de lente een scala aan evenementen en festivals, variërend van kunsttentoonstellingen tot muziekfestivals en modeshows. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, cultuur, muziek of mode, er is altijd wel iets te beleven in Parijs tijdens deze periode. Via de site van Sortir a Paris kun je de laatste updates checken wat er te doen is.

When spring comes to Paris the humblest mortal alive must feel that he dwells in paradise.
— Henry Miller
Vorige
Vorige

Bloesems in Parijs fotograferen doe je zo

Volgende
Volgende

Wijken in Parijs, waar ga je heen?