Straten van Parijs

Naast de iconische bezienswaardigheden van Parijs, zoals de Eiffeltoren en de Notre Dame, is het ook de moeite waard om enkele van de meest schilderachtige straten van de stad te verkennen.

Ontdek hier de beroemdste straten van Parijs en doe inspiratie op voor je (volgende) bezoek aan de stad van de liefde. Elk van deze straten is gevuld met enkele van de meest prestigieuze modewinkels van de stad of de beste bakkerijen in Parijs, waardoor ze allemaal iets unieks bieden aan hun bezoekers.

De crème de la crème van brede boulevards in de stad.

Avenue des Champs-Élysées

De Avenue des Champs-Élysées is de belle van de boulevards in Parijs. Met zijn lengte van 1,9 kilometer en breedte van 70 meter, is het de ster van het 8e arrondissement. Begin bij de Place de la Concorde en flaneer helemaal naar de Place Charles de Gaulle, waar de majestueuze Arc de Triomphe op je wacht. Deze laan is zonder twijfel de langste ter wereld.

Elke dag stromen meer dan 300.000 mensen de stad binnen, klaar om te genieten van de majestueuze monumenten, te shoppen of zich te laten betoveren door de bruisende festiviteiten. Hier gebeurt het allemaal, op de meest betoverende plek ter wereld, dag en nacht!

Champs D’Elysées

Avenue Montaigne

In de betoverende stad Parijs slingert Avenue Montaigne, van de Champs-Elysées tot aan de Alma-brug, als de crème de la crème onder de straten door.

Hier huizen bekende parfummerken en haute-couture modehuizen. Vanaf het Place de l'Alma geniet je van een adembenemend uitzicht op de Eiffeltoren.

Vroeger stond Avenue Montaigne bekend als het steegje van weduwen, waar rouwende dames elkaar troffen. Maar sinds de 18e eeuw heeft de straat een flinke make-over gekregen.

Avenue Montaigne (December)

Rue de Rivoli

Deze Parijse hotspot trekt bezoekers van over de hele wereld vanwege de eindeloze mogelijkheden. De lengte van de Rue de Rivoli kan overweldigend zijn als je niet precies weet wat je zoekt.

Als je gewoonweg de beroemde straat in het echt wilt zien, is een gratis rondleiding de perfecte manier om dat te doen. Zelfs als je niets weet over de geschiedenis van Rue de Rivoli, herkennen de meeste mensen het als de ideale plek om Franse mode te shoppen.

Langs de eindeloze straat tref je een bonte mix van winkels die van alles verkopen, van de bekende Parijse souvenirs tot chique designerlabels. Rue de Rivoli kent tal van winkels met een variëteit aan spullen, van goedkope Parijse snuisterijen tot luxe kleding.

De theewinkel Angelina staat bekend als een icoon onder de high society van de stad. Het werd opgericht in 1903. Een paar deuren verder heb je het beroemde theehuis LaDurée.

Rue de Rivoli metro Tuileries

Boulevard Haussmann

Boulevard Haussmann, gelegen in het bruisende hart van Parijs, straalt stedelijke elegantie en architecturale pracht uit. Deze brede boulevard, vernoemd naar Baron Georges-Eugène Haussmann, de visionair achter de transformatie van Parijs, staat bekend om zijn weelderige gevels en monumentale panden in de klassieke Haussmann-stijl.

Hier vind je beroemde warenhuizen zoals Galeries Lafayette en Printemps, waardoor het een waar winkelparadijs is voor iedereen. Boulevard Haussmann biedt meer dan alleen shoppen; cultureel erfgoed en historische pracht vind je langs de straat, met theaters en bezienswaardigheden die de stad tot leven brengen.

Galeries Lafayette Boulevard Haussmann

Boulevard Saint Germain

Schuif aan bij de hippe kant van Parijs op Boulevard Saint-Germain, waar geschiedenis en flair samenkomen in een bruisende mix van kunst en intelligentie. Hier flaneer je langs chique cafés, boekwinkels en luxe boetieks, omringd door een zweem van elegantie.

Stap binnen bij beroemde cafés zoals Les Deux Magots en Café de Flore, ooit het stamcafé van literaire grootheden zoals Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir, die nog steeds gelden als culturele hotspots.

Naast de levendige sfeer herbergt Boulevard Saint-Germain ook architectonische parels zoals de abdij Saint-Germain-des-Prés, wat bijdraagt aan zijn historische allure. Deze boulevard is dé plek waar mode, kunst en literatuur samenkomen, waardoor het een must-see bestemming blijft voor wie de authentieke Parijse levensstijl wil ervaren.

Les Deux Magots

Parijs kent ook kleine charmante straatjes met een authentieke lokale vibe.

Rue Montorgueil

Rue Montorgueil is een straat in de wijk Montorgueil-Saint Denis-Les Halles van Parijs, te vinden in het 1e en 2e arrondissement.

In de bruisende Rue Montorgueil in het hartje van Parijs vind je een wirwar van boetiekjes en eettentjes. Deze straat is niet alleen een topbestemming voor shopaholics, maar ook de place to be voor de lekkerste vlees- en vismarkten, beroemde patisserieën zoals La Maison Stohrer, en gezellige bistro's, boetiekjes en bars waar je zeker je hart zult verliezen.

Rue des Rosiers

Rue des Rosiers, beter bekend als de 'straat van de rozenstruiken', is het kloppende hart van de Joodse wijk, liefkozend de Pletzl genoemd (kleine plek).

In Parijs gelden strikte winkeltijden, maar hier is een uitzondering gemaakt vanwege de Joodse sabbat op zaterdag. Dit betekent dat de openingstijden in dit gebied verruimd zijn. Hierdoor floreren de cafés en winkels in dit gebied op zon- en feestdagen, wat zowel joden als niet-joden aantrekt.

Wanneer je door de Rue de Rosiers struint, word je omringd door traditionele Hebreeuwse melodieën en spot je overal Hebreeuwse teksten. Hier fladderen straatverkopers en bruisen restaurants, allemaal deel van een levendige samenleving die danst tussen eeuwenoude panden.

Dankzij de komst van hippe kledingwinkels en moderne appartementen zijn de straten aan de rand van de wijk compleet veranderd door deze modebewuste trends.

Rue des Mathyrs

Rue des Martyrs, gelegen in het bruisende 9e arrondissement van Parijs, is als een smaakvolle symfonie van lokale lekkernijen. Deze lange straat is een paradijs voor foodies, met een overvloed aan bakkerijen, kaaswinkels, patisserieën en markten die je zintuigen verwennen. Mara Grimm heeft ook een aantal tips in haar boek geschreven over de pareltjes van Parijs die je als foodie niet mag missen. Met zijn mix van culinaire hoogstandjes, rijke geschiedenis en lokale charme is Rue des Martyrs absoluut een must-visit voor iedereen die de ware ziel van de stad wil ervaren.

In deze straat komen buurtbewoners samen om te genieten van de heerlijke Franse smaken en de diversiteit van producten. De geschiedenis van Rue des Martyrs gaat eeuwen terug als pelgrimspad en is vereeuwigd in literaire werken van schrijvers.

Rue Mouffetard

Loop zeker langs Rue Mouffetard in het Quartier Latin. Deze straat is een van de oudste en meest pittoreske van Parijs en is autovrij. Al meer dan 2000 jaar is hier een weg te vinden, al sinds de Romeinen de stad bezochten. De locals noemen het liefkozend 'la Mouffe'.

Het woord 'mouffet' betekent in het Frans 'stinkdier'. Hierdoor werd de straat vroeger geassocieerd met dierenvillers, en de naam 'mofettes' komt van het Franse woord voor 'geuren van de pest', verwijzend naar de onaangename geuren tijdens het villen.

Rue Mouffetard is een levendige straat met dagelijks een markt vol verse producten. De diversiteit aan winkels prikkelt al je zintuigen. Op zaterdag bruist het hier van de gezelligheid met een prachtige markt.Je raakt hier makkelijk de tijd kwijt door de heerlijke geuren van de bakkerijen, kaaswinkels en eetgelegenheden.

Dit is een kleine greep uit de geweldige straten die Parijs kent. Misschien heb jij laatst ook een leuke straat ontdekt? Leuk als je deze hieronder in de comments deelt. Zo benieuwd hoe jouw ervaringen in Parijs zijn.






Vorige
Vorige

Wijken in Parijs, waar ga je heen?

Volgende
Volgende

Parijs is zo fotogeniek!