Voor één dag Parisienne

Wat is het toch, het geluksgevoel wat me overvalt als ik aan Parijs denk, als ik met de Eurostar Gare du Nord binnen kom rijden of op een bankje in de tuin van Paleis Royal zit? Het vroege opstaan om naar Parijs af te reizen doet me niks, ik spring vol energie uit mijn bed. Klaar voor één dag Parijs, het is als een mini vakantie. Benieuwd wat de dag gaat brengen. De wekker gaat om 05.10 u en om 6 uur trek ik de deur achter me dicht terwijl iedereen nog ligt te slapen. Ik reis vanuit Breda met de trein richting Rotterdam. Ik zou ook via Antwerpen kunnen reizen, maar ben gewend om via Rotterdam te gaan. Het eerste wat ik doe is een lekkere warme latte of cappuccino bestellen bij Starbucks of Dudok. En ik ben vaak niet de enige die dat doet. Om 7.58 u vertrekt de Eurostar richting Parijs en om 10.38 u ben ik klaar om me onder te dompelen in de charme van Parijs.

Je hoeft echt geen vol dagprogramma te hebben om van Parijs te genieten. Het slenteren door de straten, de sfeer van de stad opsnuiven en een drankje op de piepkleine terrasjes, ik hou ervan.

Terugkijkend op vele dagjes Parijs die ik inmiddels heb mogen beleven kom ik tot de conclusie dat de omgeving van Rue de Rivoli heel vaak deel uitmaakt van deze dag. Het ligt vrij centraal, je bent dichtbij het Louvre, Place Vendôme, Le Marais en steekt zo over naar de Rive Gauche en staat ook weer zo als je wilt op de Champs d’Élysées.

Met de taxi of metro kun je je makkelijk verplaatsen van A naar B. Koop een Navigo Easypass voor het openbaar vervoer als je met de bus of metro wilt reizen. Het leukste vind ik wel gewoon lopend de sfeer van de stad opsnuiven. Onder de grond mis je veel en zeker als je de stad de eerste keer bezoekt is het lastiger om de verbindingen met de wijken te leggen. Lopend of met de taxi ga je de stad beter kennen. De volgende keer zul je zien dat je straten herkent en de weg al een beetje weet.

Cappuchino on the go (Ritz Le Comptoir), Jardin de Tuileries sept 2023

Ik moet je eerlijk bekennen dat iedere keer als ik naar Parijs ga, ik last heb van een gezonde keuzestress. Zoveel leuke dingen om te doen en nog zoveel te ontdekken. Op Instagram heb ik zoveel restaurants opgeslagen, dat wordt nog een uitdaging om die allemaal een keer te proberen.

Op dit moment ben ik bezig met de planning voor een dagplanning in April en Mei. Dat is zo leuk om te doen, want ook tijdens het voorbereiden van zo’n dag ontdek ik weer nieuwe dingen.

Ben jij weleens een dag naar Parijs geweest? Hoe heb je dat ervaren?











Vorige
Vorige

Meivakantie vieren in Parijs

Volgende
Volgende

Musea in de Marais, deze mag je niet missen