Musea in de Marais, deze mag je niet missen

Parijs staat niet alleen bekend om zijn iconische bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre-Dame, maar ook om een charmante wijk die zeker aandacht verdient: Le Marais. Deze historische buurt, gelegen in het hart van de stad, is de thuisbasis van enkele van de meest vooraanstaande musea die een scala aan kunst, geschiedenis, architectuur en technologie tentoonstellen.

Le Marais, gelegen in het 3e en 4e arrondissement van Parijs, is een trendy buurt. De naam is afgeleid van een moerassig gebied dat ooit door moerassen en waterpartijen werd gekenmerkt, maar in de middeleeuwen werd drooggelegd.

Sindsdien heeft deze buurt zich ontwikkeld tot een van de meest trendy delen van Parijs, met smalle straatjes bezaaid met boetiekjes, cafés, bars en restaurants. De charmante gebouwen vormen een opvallende verzameling van stedelijke architectuur die je kunt bewonderen tijdens een ontspannen wandeling.

Le Marais in Parijs herbergt ook een aanzienlijk aantal musea. Musea spelen een essentiële rol bij het behoud van het rijke culturele erfgoed van Frankrijk, vooral die in Le Marais. Deze musea bieden een uniek inzicht in enkele van de fascinerende periodes uit de geschiedenis van Frankrijk door middel van schilderijen, beeldhouwwerken, textiel en andere kunstvormen. Een bezoek aan deze musea in Le Marais biedt een leerzame onderdompeling in de rijke geschiedenis van Frankrijk.

Deze musea in Le Marais presenteren opmerkelijke collecties en dragen bij aan een diepere waardering voor de Franse cultuur terwijl je geniet van je tijd in Parijs.

✔️Picasso

✔️Carnavalet

✔️Victor Hugo

✔️Musée des Art et Métiers

✔️Musée des Archives Nationales

Welk museum is jouw favoriet?


Place des Vosges, Le Marais


Vorige
Vorige

Voor één dag Parisienne

Volgende
Volgende

20 maart, dag van de macaron