20 maart, dag van de macaron

Nederlandse Macaron

In een wereld vol feestdagen gewijd aan alles van pizza tot katten, is er één speciale dag die de harten van fijnproevers over de hele wereld verovert - Macaron Dag! Op 20 maart verzamelen liefhebbers van deze heerlijke lekkernij zich om te genieten van de perfecte mix van een knapperige buitenkant en een fluweelzachte binnenkant. Ontdek waarom deze ronde lekkernijen zo'n wereldwijde hit zijn.

Ontstaan van de macaron

De oorsprong van de macaron is gehuld in mysterie, maar wordt vermoedelijk toegeschreven aan Italië en later verfijnd in Frankrijk. In de 16e eeuw bracht Catherine de' Medici, een Italiaanse prinses die met de Franse koning trouwde, de zoete lekkernij naar het hof van Versailles. Sindsdien heeft de macaron een speciaal plekje veroverd in de harten van fijnproevers wereldwijd.

Kunst

Macarons zijn niet zomaar een zoete lekkernij - het is pure kunst. Het maken van een perfecte macaron vergt precisie, geduld en oog voor detail. Het deeg, gemaakt van gemalen amandelen, poedersuiker en eiwitten, moet met liefde en zorg gemengd worden tot het zijdezacht is. Vervolgens worden kleine rondjes op een bakplaat gespoten en gebakken tot ze een knapperig korstje hebben met een luchtige binnenkant.

Explosie van smaak

Wat macarons zo bijzonder maakt, is de enorme variëteit aan smaken en kleuren. Van klassiekers zoals vanille en chocolade tot exotische combinaties zoals lavendel en citroen, er is een macaron voor iedere smaak. Bovendien zijn macarons vaak een lust voor het oog door hun vrolijke kleuren.

Macaron Mania Wereldwijd

Macaron Dag wordt niet alleen gevierd in Frankrijk, maar over de hele wereld. Bakkerijen in steden als Parijs, New York, Tokio en Londen staan te popelen om hun heerlijkste creaties te tonen. Mensen komen samen voor proeverijen, workshops en laten zich inspireren door de eindeloze mogelijkheden van deze lekkernij.

Vier de lente en de macaron

Of je nu een doorgewinterde macaron-fanaat bent of dit lekkers net ontdekt, er zijn talloze manieren om Macaron Dag te vieren. Haal een doosje verse macarons bij een lokale bakkerij en deel ze met vrienden en familie. Voor de durvers: waag je aan het maken van je eigen macarons met een online recept. En als je gewoon wilt genieten van Macaron Dag, waarom niet een café bezoeken en genieten van een kopje koffie met een assortiment van deze heerlijke lekkernijen?

Macaron Dag is een feest van bakkerskunst en levensgenot. Of je nu gaat voor een klassieke vanille macaron of een gedurfde nieuwe smaak, deze kleine lekkernijen zullen zeker een glimlach op je gezicht toveren. Laten we op 20 maart de komst van de lente vieren en samen komen onder het genot van macarons.

Ben je in Parijs dan kan ik je o.a. deze plekken aanbevelen:

🌸 Maison Ladurée

🌸 Pierre Hermé

🌸 Dallayou

🌸 Carette

🌸 Maison Mulot

🌸 Angelina

Hou je van bloesems? Lees dan even deze info.

Vorige
Vorige

Musea in de Marais, deze mag je niet missen

Volgende
Volgende

Bloesems in Parijs fotograferen doe je zo