Bloesems in Parijs fotograferen doe je zo

De lente ontluikt en de Magnolia’s stralen kort aan de bomen. Ook bloesems laten de bomen en struiken van hun mooie kant zien. De lente komt eraan! Dat is toch HE-LE-MAAL GEWELDIG?

Hou jij van fotograferen en wil je dit seizoen helemaal los gaan op de bloesems? Dan moet je snel zijn, want de bloesem verdwijnt weer snel. Dus grijp je kans om dit stukje natuur vast te leggen. Van begin maart tot ongeveer eind mei, afhankelijk van de weersomstandigheden en het soort boom kun je in Parijs o.a. de Kersenbloesem en Magnolia fotograferen.

Ik deel graag 5 tips met je voor de mooiste foto’s van bloesems.

Een groot diafragma voor onscherpte

Zelf ben ik fan van een groot diafragma om een mooie onscherpe achtergrond te bereiken. Ik pas dat toe in veel van mijn fotografie, maar vooral bij bloesems. Maak gebruik van een diafragma getal van f4.0 of lager. Mijn voorkeur heeft f2.8 of f1.8. De beelden worden nog zachter door de kleine scherpte diepte. Wil je meer scherpte, ga dan voor een hoger diafragma getal. Mijn camera komt zelden boven de f4.0 uit moet ik je bekennen.

Bepaal je standpunt, fotografeer vanuit meerdere hoeken

Licht is belangrijk, dat zal je niet ontgaan. Kijk goed hoe het licht valt. Loop om de struik of boom heen met je camera en maak verschillende foto’s om te zien wat het licht doet. Het gebruik van het aanwezige licht heeft veel invloed op het eindresultaat van je foto.

Vergeet geen detailfoto’s te maken

Experimenteer met verschillende lenzen. Je kunt bij gebruik van een telelens inzoomen op de bloesem. Of de macrolens uit je tas halen en daarmee los gaan op de prachtige details.

De achtergrond is van belang

Wat je niet wilt is afleidende objecten zoals huizen op de achtergrond. Uitzonderingen daargelaten. Blijf daarom tijdens het fotograferen goed letten op de achtergrond.

Als portretfotograaf heb ik veel gebruik gemaakt van bloemen als onderdeel van de achtergrond van het portret. Wil jij de foto’s een extra voorjaarsgevoel meegeven, dan is het zeker een aanrader.

Kies een vroeg of een laat tijdstip

Het voordeel is natuurlijk dat het wat rustiger is op straat. Het licht is vroeg in de ochtend en later op de avond wat zachter, doordat de zon niet zo hoog staat. De kleurtoon is ook wat warmer. Bij gebruik van portretten gaan de bloesems op de achtergrond nog meer stralen als lichtjes.

Ben je in Parijs en is het de tijd van de bloesems? Check dan ook deze blog over de mooiste plekjes in Parijs waar je bloesems kunt fotograferen.

Ik ben benieuwd of jij bloesems gaat fotograferen en of je deze tips hebt toegepast. Veel plezier met fotograferen en geniet van Parijs.





Vorige
Vorige

20 maart, dag van de macaron

Volgende
Volgende

5 redenen waarom jij in de lente naar Parijs wil