Personal shopper | Stylist Miranda van Commenée

Miranda van Commenée

It’s all about details.

Miranda van Commenée is stylist & personal shopper. Ze woont in Amsterdam met haar man en 3 kinderen. Naast haar passie voor haar werk houd Miranda van reizen, koken en met vrienden afspreken. Sporten doet ze ook graag waarbij padel favoriet is.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen wat doe je als stylist en personal-shopper?

Mijn passie is het om mensen (zowel mannen als vrouwen) te laten stralen in de kleding die ze dragen. It’s all about details: de juiste kleur, het perfecte model, een goede snit, hoogwaardig materiaal waarbij je de juiste punten accentueert. En dat alles in een kledingstijl die bij je past!

Mijn diensten bestaan uit het geven van een kleur-en stijladvies, garderobechecks en personal shopping. Het is mogelijk om dit als pakket af te nemen maar ook als losse diensten.

Naast bovenstaande werk ik ook samen met fotografen voor de styling van fotoshoots, en organiseer ik workshops.

Daarnaast ben ik ook influencer op Instagram: @mirandavancommenee_styling waarbij ik vrouwen kledinginspiratie geef.

Waar komt jouw liefde voor mode vandaan?

Zo lang ik me kan herinneren ben ik al met mode en uiterlijk bezig. Mijn schoolagenda’s plakte ik vol met foto’s uit modemagazines en vond het heerlijk om daar eindeloos in te bladeren. Na een opleiding aan AMFI in Amsterdam heb ik ruim 25 jaar in de mode gewerkt als buyer bij diverse mode retailers en in 2018 mijn eigen business gestart als stylist & personal stylist. Uiteindelijk van mijn hobby mijn werk gemaakt! Niets leukers als mensen blij maken met kleding, dat geeft heel veel voldoening!

Welke eigenschap komt je als personal shopper | stylist goed van pas?

Ik ben goed in het me verplaatsen in de stijl van iemand anders. Iedereen heeft zijn eigen stijl: dat kan ik heel goed vertalen naar de juiste kleding in de juiste kleur en in de juiste pasvorm zodat iemand de mooiere versie van zichzelf wordt!

Is een kledingadvies voor een onlinepresentatie anders dan een live presentatie?

Kledingadvies online geef ik alleen ter voorbereiding van een fotoshoot maar komt voor een groot deel overeen met live. Hoewel ik zelf voorstander ben van live omdat je dan net nog wat meer de diepte in kunt gaan.

Hoe belangrijk zijn kleuren om een persoonlijkheid naar voren te laten komen?

Heel belangrijk! Wordt helaas vaak onderschat. Als je kleding draagt in de juiste kleur zorgt dat ervoor dat je er frisser en gezonder uitziet in je gezicht. Zakelijk gezien kun je je beste kleuren inzetten om je boodschap nog beter te kunnen overbrengen. Het versterkt elkaar.

Waar doe je inspiratie op?

Oei, lastige vraag. Eigenlijk overal en nergens. Naast het lezen van allerlei modetijdschriften, het volgen van social media,  kom ik veel in winkels waar ik ook geïnspireerd wordt. Maar ook tijdens stedentrips, musea en last but not least  ‘old school’ mensen te bekijken, heel interessant!

Om welke trend kunnen we komend voorjaar niet heen?

De opkomst van metallics in 2023 zet zich door in 2024 maar dan in gekleurde varianten zoals bijvoorbeeld lila metallic. De kleur rood is dé kleur voor 2024 en bloemen/corsage prints zijn echt kenmerkend voor 2024. Ook in accessoires zie je veel bloem/corsage details terug!

Wat zijn jouw favoriete boetieks in Parijs?

Als ik in Parijs ben, ben ik er meestal kort en doe ik inspiratie op bij de warenhuizen omdat die veel Franse merken onder 1 dak hebben dus dat is heel efficiënt. Le Bon Marché en Samaritaine zijn altijd leuk om te bezoeken. Verder zijn St.Germain en le Marais leuke wijken om door heen te slenteren met plenty leuke boetieks. 

Wat valt je op als je een garderobecheck doet?

Vaak zie ik bij vrouwen een groot gebrek aan goede basics. Mijn klanten doen veel losse (online) aankopen die ze vervolgens niet kunnen combineren met wat ze in de kast hebben. En dat is zonde want je kunt zo veel meer uit je eigen garderobe halen met goede basics aangevuld met gave fashion items om het wat meer pit te geven. En daar help ik ze graag bij om die balans weer terug te brengen in hun garderobe.

Hoe omschrijf je je eigen persoonlijke kledingstijl?

Ik ben voornamelijk tijdloos chic qua stijl soms met een sporty of edgy touch maar wel altijd vrouwelijk.

En mijn oorbellen natuurlijk, zonder oorbellen voel ik me niet compleet!

Waarom zijn basics zo belangrijk in een garderobe?

Het is de verbinding met je niet-basic kleding. Alleen maar basics kunnen saai zijn maar als je ze met een mooi statement-piece of key-item combineert ‘klopt’ de look en zie je er top uit!

Wat zit er in jouw tas?

Haha! Zonder lippenstift, leesbril, tandenstokers, zakdoekjes en mobiele telefoon ga ik de deur niet uit!

Wat is jouw beautyroutine?

Ik reinig mijn gezicht elke ochtend en avond grondig. Daarnaast gebruik in de ochtend een vitamine C serum voor een mooie gezonde glow op mijn gezicht en in de avond een speciaal serum en crème voor de nacht. Een facial doe ik 3 keer per jaar ;)

Wat is het verschil tussen Nederlandse vrouwen en Parisiennes op het gebied van kleding?

De Nederlandse vrouw draagt meer kleur en prints dan de Parijse vrouw.

De Parisienne heeft een meer nonchalante look maar ziet er wel verzorgd uit. De Nederlandse vrouw is meer praktisch ingesteld: het moet lekker zitten en de look is minder belangrijk.  

Als je een personal-shopping tour in Parijs zou doen, welke winkels (wijk) mogen er dan niet ontbreken?

Sowieso naar winkels met merken die in Nederland moeilijk te vinden zijn in combinatie met mooie designer vintage winkels.

Vul in als ik in Parijs ben dan …..

Ga ik eerst lunchen en daarna shoppen of een museum bezoeken.

Wat is jouw favoriete…

-       Restaurant Le Train Bleu, prachtige inrichting!

-       bar De bar van hotel Paris Le Grand is mijn favoriet

-       museum Musée d’Orsay

-       ontwerper Coco Chanel

-       shop heb ik niet

-       wijk Le Marais

-       stijlicoon Inès de la Fressange

Vorige
Vorige

19 september Paris by Night en 20 september de Paris Business Lunch | Lifestylebusinessclub

Volgende
Volgende

Ontdek de Tijdloze Elegance: een duik in Slow Fashion in Parijs en 5 tips om minder te kopen