4 dingen die je niet moet doen in de Parijse metro

Metro Parijs

Metro Parijs




Er is genoeg informatie online te vinden over de metro in Parijs. Parijs is een fantastische stad om te bezoeken en het metrosysteem is erg goed. Met deze tips voorkom je ergernis.

Ik ben meerdere keren naar Parijs geweest en de eerste keer had ik graag deze tips gehad. Dus ga je naar Parijs en wil je gebruik maken van de trein of de metro? Lees dan even verder.

Teveel bagage in de metro

Bagage is zo onhandig in de metro. Ik heb al zo vaak teveel meegenomen, dat doe ik dus niet meer. Het is in de Parijse metro vaak druk en heb je er weleens bij stilgestaan dat de lift ontbreekt. Zelden is er op een metrostation een lift aanwezig. Zware koffers, tassen (of kinderwagens) de trap op en af sjouwen, door krappe metropoortjes, het is een hel. Zeker tijdens de drukkere uren.

Te dure tickets kopen

Je kunt een eenmalig ticket kopen. Dit is 2 uur geldig zolang je ondergronds blijft. Of je koopt een een pakket tickets van 10 stuks. Je bespaart dan ongeveer 4 euro. Er zijn ook speciale dagtickets verkrijgbaar voor verschillende zones. En je kunt ook een toeristenkaart kopen. Meer info lees je hier.

Reizen tijdens de meest drukke tijden

Als je niet van drukte houdt, dan moet je zeker niet in de metro reizen tijdens spitsuren. Dan is het erg druk. Het is natuurlijk altijd aan te raden om op je bagage te letten, maar zeker tijdens spitsuur. Als je het kunt vermijden om niet tijdens de drukke uren te reizen, dan zul je een heel andere ervaring in de metro hebben.

Nonchalant zijn met je bagage

In Parijs zijn er veel tasjesdieven en zeker in de metro. Mensen zijn dichtbij en voor je het weet en je het zelfs maar hebt gemerkt is je camera uit je tas gestolen. De ene persoon leid je af en de ander doet een greep in je tas. Daarom is het slim om je kostbare spullen in een tasje voor je te bewaren met je handen op de rits en goed op te letten. Een rugtas in de metro is erg uitnodigend voor tasjesdieven. Een alternatief is een tas die je cross-body kunt dragen.

Denk je na het lezen van deze tips, ik ga maar niet met de metro. Dat zou erg jammer zijn. Het metro systeem van Parijs is erg goed aangelegd, betaalbaar en het is een fantastische manier om van A naar B te komen.


Wat is jouw ervaring met de metro in Parijs? Wij zijn erg benieuwd. Laat je reactie achter bij de comments. Misschien heb je nog een goede tip?

metrocite_T0A2122.jpg



Vorige
Vorige

Een groene muur in Parijs | Musée du Quai Branly

Volgende
Volgende

6 gratis dingen om te doen in Parijs